Glasnost Amsterdam

Opdrachtgever: Glasnost
Locatie: Valschermkade, Amsterdam
Grootte: 450 m2
Jaar: 2019

PR bureau Glasnost groeit als kool en is neergestreken in een nieuwbouwpand in de Riekerhaven, Amsterdam. Om de komende jaren te kunnen trotseren hebben ze WERE Studio ingeschakeld om een werkomgeving te creëren die de snelle groei van het bedrijf kan bijbenen en de creativiteit op kantoor stimuleert. Geïnspireerd door Gorbatsjov en zijn glasnost heeft dit kantoor een Russisch tintje gekregen. Het beton, glas en de bakstenen (in de vorm van Rusland) geven het een industriële en rauwe look-and-feel. De khohloma prints, matroesjka’s, oude propoganda en verwijzingen naar belangrijke momenten, plekken en personen uit de Russische geschieden zorgen dat je bij binnenkomst het idee hebt dat je het Rusland van vroeger binnenstapt. Davai!

Los van het ontwerp hebben wij ook een werkplekconcept ontwikkeld, wat volledig aansluit bij de wensen van Glasnost en haar medewerkers. In het kantoor is voldoende plek voor toekomstige groei, kan er op verschillende manieren vergaderd worden door de diverse meetingunits en is er de mogelijkheid om geconcentreerd te werken in een van de drie concentratieruimtes. De centrale plek en het hart van het kantoor is de keuken, hier komen de werknemers samen om te lunchen, relaxen of om de vrijdag middag borrel in te luiden.