Glasnost Amsterdam

Opdrachtgever: Glasnost
Locatie: Valschermkade, Amsterdam
Grootte: 450 m2
Jaar: 2019

PR bureau Glasnost groeit als kool en is neergestreken in een nieuwbouwpand in de Riekerhaven, Amsterdam. Om de komende jaren te kunnen trotseren hebben ze WERE Studio ingeschakeld om een werkomgeving te creëren die de snelle groei van het bedrijf kan bijbenen en de creativiteit op kantoor stimuleert. Geïnspireerd door Gorbatsjov en zijn glasnost heeft dit kantoor een Russisch tintje gekregen. Het beton, glas en de bakstenen (in de vorm van Rusland) geven het een industriële en rauwe look-and-feel. De khohloma prints, matroesjka’s, oude propoganda en verwijzingen naar belangrijke momenten, plekken en personen uit de Russische geschieden zorgen dat je bij binnenkomst het idee hebt dat je het Rusland van vroeger binnenstapt. Davai!

Los van het ontwerp hebben wij ook een werkplekconcept ontwikkeld, wat volledig aansluit bij de wensen van Glasnost en haar medewerkers. In het kantoor is voldoende plek voor toekomstige groei, kan er op verschillende manieren vergaderd worden door de diverse meetingunits en is er de mogelijkheid om geconcentreerd te werken in een van de drie concentratieruimtes. De centrale plek en het hart van het kantoor is de keuken, hier komen de werknemers samen om te lunchen, relaxen of om de vrijdag middag borrel in te luiden.

Amrop Executive Search

Opdrachtgever: Amrop Executive Search
Locatie: Handelsplein, Amstelveen
Grootte: 440 m2
Jaar: 2019

Amrop Executive Search is in haar zoektocht naar een nieuw kantoor uitgekomen in een bestaand kantoorpand in Amstelveen. Om het de moderne en degelijke uitstraling te geven die vereist is, is het overgrote deel van kantoor gerenoveerd. WERE Studio heeft Amrop ondersteunt door het kantoorontwerp te maken en realisatie in goede banen te laten leiden. Het ontwerp is gericht op het creëren van een sereen kantoor dat professionaliteit uitstraalt, prettig is voor de vele bezoekers die langskomen en Amrop ademt. Het ontwerp is strak, georganiseerd en laat goed de corporate identity en internationale imago van Amrop naar voren komen.

Het kantoor kent een semi-open werkvloer, waar de vier partnerruimtes de open gedeeltes van elkaar scheiden. Er heerst een open gevoel en cultuur, maar deze indeling zorgt voor de nodige rust en overzicht. Er is een centraal gedeelte waar werknemers kunnen ontspannen en waar bezoekers kunnen plaatsnemen en voorzien worden van hun dagelijkse dosis groen: een zes meter hoge groene wand. Verder kent het kantoor een grote meetingruimte en is er een pantry aanwezig.

RIFF Amsterdam

Opdrachtgever: RIFF Amsterdam
Adres: Joan Muyskenweg
Grootte: 500m2
Jaar: 2019

Voor RIFF Amsterdam werd het tijd om te renoveren en het kantoor her in te delen, zodat het beter aansluit bij de identiteit van het bedrijf en het haar medewerkers beter ondersteund in werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. WERE Studio is ingeschakeld om te adviseren over huisvestingsvraagstukken, het ontwerpen van de indelingstekening en om een oog in het zijl te houden bij de realisatie. Daarnaast hebben wij een groot deel van de entree en bijbehorende signing ontworpen en uitgevoerd.