Glasnost Amsterdam

Opdrachtgever: Glasnost
Locatie: Valschermkade, Amsterdam
Grootte: 450 m2
Jaar: 2019

PR bureau Glasnost groeit als kool en is neergestreken in een nieuwbouwpand in de Riekerhaven, Amsterdam. Om de komende jaren te kunnen trotseren hebben ze WERE Studio ingeschakeld om een werkomgeving te creëren die de snelle groei van het bedrijf kan bijbenen en de creativiteit op kantoor stimuleert. Geïnspireerd door Gorbatsjov en zijn glasnost heeft dit kantoor een Russisch tintje gekregen. Het beton, glas en de bakstenen (in de vorm van Rusland) geven het een industriële en rauwe look-and-feel. De khohloma prints, matroesjka’s, oude propoganda en verwijzingen naar belangrijke momenten, plekken en personen uit de Russische geschieden zorgen dat je bij binnenkomst het idee hebt dat je het Rusland van vroeger binnenstapt. Davai!

Los van het ontwerp hebben wij ook een werkplekconcept ontwikkeld, wat volledig aansluit bij de wensen van Glasnost en haar medewerkers. In het kantoor is voldoende plek voor toekomstige groei, kan er op verschillende manieren vergaderd worden door de diverse meetingunits en is er de mogelijkheid om geconcentreerd te werken in een van de drie concentratieruimtes. De centrale plek en het hart van het kantoor is de keuken, hier komen de werknemers samen om te lunchen, relaxen of om de vrijdag middag borrel in te luiden.

Visualisatie Monument Wester Amstel

Opdrachtgever: Stichting WesterAmstel
Locatie: Amsteldijk Noord, Amstelveen
Grootte: 150 m2
Jaar: 2018

Dit monumentale pand met rijke geschiedenis aan de Amstel is één van de weinige nog overgebleven buitenplaatsen in regio Amsterdam. WERE Studio heeft ondersteund in de renovatieplannen door 3D visualisaties te realiseren voor de binnenzijde van het pand. Bij het interieurontwerp is gekozen voor een warme en donkere look-and-feel voor een klassieke uitstraling, dat recht doet aan de karakteristieke uitstraling van de Wester-Amstel.

Huidige situatie

huidig2.jpg
huidig4.jpg

3D impressie

Visualisatie Achtergracht Amsterdam

Opdrachtgever: DRS Makelaars en Metropop
Locatie: Achtergracht, Amsterdam
Grootte: 5710 m2
Jaar: 2018

WERE Studio maakte t.b.v. een verkoopbrochure voor DRS Makelaars binnen twee weken een 3D impressie van twaalf aaneengesloten pakhuizen aan de Achtergracht in Amsterdam. In het ontwerp is er een natuurlijk en open gevoel gecreëerd in het atrium door gebruik te maken van het natuurlijke licht, zachte tinten en beplanting.

Molen de Otter Amsterdam

Project: gebiedsontwikkeling Frederiks Hendriksbuurt, Amsterdam
Jaar: 2017

WERE Studio heeft een voorstel neergelegd bij de Gemeente Amsterdam om een prachtig, maar verwaarloosd stukje Amsterdam op te knappen en om te toveren tot een plek waar je kan werken, relaxen, borrelen of kan genieten van de historische eerste en laatst overgebleven zaagmolen van Amsterdam.