Glasnost Amsterdam

Opdrachtgever: Glasnost
Locatie: Valschermkade, Amsterdam
Grootte: 450 m2
Jaar: 2019

PR bureau Glasnost groeit als kool en is neergestreken in een nieuwbouwpand in de Riekerhaven, Amsterdam. Om de komende jaren te kunnen trotseren hebben ze WERE Studio ingeschakeld om een werkomgeving te creëren die de snelle groei van het bedrijf kan bijbenen en de creativiteit op kantoor stimuleert. Geïnspireerd door Gorbatsjov en zijn glasnost heeft dit kantoor een Russisch tintje gekregen. Het beton, glas en de bakstenen (in de vorm van Rusland) geven het een industriële en rauwe look-and-feel. De khohloma prints, matroesjka’s, oude propoganda en verwijzingen naar belangrijke momenten, plekken en personen uit de Russische geschieden zorgen dat je bij binnenkomst het idee hebt dat je het Rusland van vroeger binnenstapt. Davai!

Los van het ontwerp hebben wij ook een werkplekconcept ontwikkeld, wat volledig aansluit bij de wensen van Glasnost en haar medewerkers. In het kantoor is voldoende plek voor toekomstige groei, kan er op verschillende manieren vergaderd worden door de diverse meetingunits en is er de mogelijkheid om geconcentreerd te werken in een van de drie concentratieruimtes. De centrale plek en het hart van het kantoor is de keuken, hier komen de werknemers samen om te lunchen, relaxen of om de vrijdag middag borrel in te luiden.

Amrop Executive Search

Opdrachtgever: Amrop Executive Search
Locatie: Handelsplein, Amstelveen
Grootte: 440 m2
Jaar: 2019

Amrop Executive Search is in haar zoektocht naar een nieuw kantoor uitgekomen in een bestaand kantoorpand in Amstelveen. Om het de moderne en degelijke uitstraling te geven die vereist is, is het overgrote deel van kantoor gerenoveerd. WERE Studio heeft Amrop ondersteunt door het kantoorontwerp te maken en realisatie in goede banen te laten leiden. Het ontwerp is gericht op het creëren van een sereen kantoor dat professionaliteit uitstraalt, prettig is voor de vele bezoekers die langskomen en Amrop ademt. Het ontwerp is strak, georganiseerd en laat goed de corporate identity en internationale imago van Amrop naar voren komen.

Het kantoor kent een semi-open werkvloer, waar de vier partnerruimtes de open gedeeltes van elkaar scheiden. Er heerst een open gevoel en cultuur, maar deze indeling zorgt voor de nodige rust en overzicht. Er is een centraal gedeelte waar werknemers kunnen ontspannen en waar bezoekers kunnen plaatsnemen en voorzien worden van hun dagelijkse dosis groen: een zes meter hoge groene wand. Verder kent het kantoor een grote meetingruimte en is er een pantry aanwezig.

De Giro

Opdrachtgever: De Giro
Locatie: Amstelplein, Amsterdam
Grootte: 165 m2
Jaar: 2019

DEGIRO, de grootste broker van Nederland, groeide uit haar jasje en heeft een extra verdieping gehuurd in de Rembrandttoren om de groei die het doormaakt op te kunnen vangen. Door de constante groei voldeed de pantry op de oude verdieping niet meer aan de wensen en daarom heeft WERE Studio in samenwerking met DEGIRO een lunch-area gerealiseerd waar medewerkers dagelijks kunnen genieten van verse lunch, even kunnen relaxen of in een informele setting kunnen meeten. En dat allemaal met een prachtig uitzicht over Amsterdam! In ons ontwerp hebben we gebruik gemaakt van rustige tinten, hout en veel beplanting. De lunch-area oogt levendig, speels en nodigt uit om gebruik van te maken.

RIFF Amsterdam

Opdrachtgever: RIFF Amsterdam
Adres: Joan Muyskenweg
Grootte: 500m2
Jaar: 2019

Voor RIFF Amsterdam werd het tijd om te renoveren en het kantoor her in te delen, zodat het beter aansluit bij de identiteit van het bedrijf en het haar medewerkers beter ondersteund in werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. WERE Studio is ingeschakeld om te adviseren over huisvestingsvraagstukken, het ontwerpen van de indelingstekening en om een oog in het zijl te houden bij de realisatie. Daarnaast hebben wij een groot deel van de entree en bijbehorende signing ontworpen en uitgevoerd.

Herenhuis Amsterdam Centrum

Opdrachtgever: particulier
Locatie: Jan Luijkenstraat
Grootte: 220 m2
Jaar: 2017

Voor de renovatie van een herenhuis aan de Jan Luijkenstraat te Amsterdam werd er gevraagd een open en lichte woonomgeving te creeëren waar er een goede mix tussen modern en authentiek zichtbaar is. Door de balkconstructie te verhogen werd het souterrain bewoonbaar en werd het aantal m2 van de woning vergroot.

Voor de renovatie

Na de renovatie

Atlas Fiscalisten

Opdrachtgever: Atlas Fiscalisten
Locatie: Weteringschans, Amsterdam
Grootte: 180 m2
Jaar: 2018

Voor Atlas Fiscalisten in Amsterdam werd WERE Studio gevraagd om mee te denken over de inrichting van de nieuwe locatie, een uitvalsbasis naast het bestaande pand. Aan ons de vraag of we er in een kort tijdsbestek wat gezelligs van konden maken: een plek waar werknemers graag zijn en zich thuis voelen. “Tuurlijk!”

Het nieuwe kantoor biedt plek aan een deel van de werknemers, heeft een pantry met een grote tafel en twee afgesloten ruimtes. Om het huiselijk aan te laten voelen hebben wij een Scandinavisch sfeertje gecreëerd door hout te (her)gebruiken, zachte tinten te combineren met volle kleuren en interieur beplanting toe te passen. Oh, en vergeet de voetbaltafel niet!

Visualisatie Monument Wester Amstel

Opdrachtgever: Stichting WesterAmstel
Locatie: Amsteldijk Noord, Amstelveen
Grootte: 150 m2
Jaar: 2018

Dit monumentale pand met rijke geschiedenis aan de Amstel is één van de weinige nog overgebleven buitenplaatsen in regio Amsterdam. WERE Studio heeft ondersteund in de renovatieplannen door 3D visualisaties te realiseren voor de binnenzijde van het pand. Bij het interieurontwerp is gekozen voor een warme en donkere look-and-feel voor een klassieke uitstraling, dat recht doet aan de karakteristieke uitstraling van de Wester-Amstel.

Huidige situatie

huidig2.jpg
huidig4.jpg

3D impressie

Visualisatie Achtergracht Amsterdam

Opdrachtgever: DRS Makelaars en Metropop
Locatie: Achtergracht, Amsterdam
Grootte: 5710 m2
Jaar: 2018

WERE Studio maakte t.b.v. een verkoopbrochure voor DRS Makelaars binnen twee weken een 3D impressie van twaalf aaneengesloten pakhuizen aan de Achtergracht in Amsterdam. In het ontwerp is er een natuurlijk en open gevoel gecreëerd in het atrium door gebruik te maken van het natuurlijke licht, zachte tinten en beplanting.